Sezon grillowy absolutnie zaczęty – jak zdrowo przygotować posiłki?

Przypiekać na ruszcie zdarza się niemalże wszystko: mięcha, ryby, wędliny, świeże jarzyny, owoce oraz sery. To, co kładziemy na ruszcie, zależy od inwencji kucharza i apetytu gości. Istotne jest jednakowoż, by przyrządzane posiłki były zdrowe. Nie każdy człowiek bowiem może sobie pozwolić na tłuszczowe mięsa i mocno wypieczony chleb.

Continue reading “Sezon grillowy absolutnie zaczęty – jak zdrowo przygotować posiłki?” »

Jak przed laty wyglądał rynek wędlin i produktów mięsnych, jakie zmiany pozachodziły na nim przez ostatnie lata.

Wiele osób zapewne pamięta jeszcze smak przepysznych kiełbas i wędlin sprzed lat. Robione w całkowicie naturalny sposób, bez szkodliwych polepszaczy i sztucznych dodatków nie tylko wspaniale smakowały, ale również bez większego problemu wytrzymywały długi czas na półce w lodówce. Jednak kłopotem było to, że zawsze ich brakowało, zapewne z powodu tej niedostępności ich smak tak długo się pamiętało.

Continue reading “Jak przed laty wyglądał rynek wędlin i produktów mięsnych, jakie zmiany pozachodziły na nim przez ostatnie lata.” »