Niechaj pasja pójdzie za nowoczesnością w pieczeniu

Jeśli lubisz spędzać niekończące się godziny w kuchni, zdumiewać znajomych rewolucyjnymi pomysłami kulinarnymi, przekonaj się jakie gadżety do pieczenia przejdą pomyślnie twój test przydatności.

Brytfanny mają parę zastosowań. Przede wszystkim komfortowo przypieka się w nich wszelakiego rodzaju mięso a także warzywa.
Jeżeli denerwują cię przypalające się potrawy, brytfanny aluminiowe zdadzą test bardzo dobrze. Specjalna wewnętrzna warstwa uniemożliwia właśnie przywieranie. Aluminium charakteryzuje się tym, że szybko się podgrzewa lecz analogicznie prosto schładza. Potrawy przygotowywane w takich naczyniach, należy zatem natychmiast spożyć. Niewątpliwą korzyścią jest to, że brytfanny aluminiowe są lekkie.
Gęsiarka jest typem brytfanny. Częstokroć troszkę większa, zdarza się że ma pokrywkę.
krajobraz - sport
Autor: Miguel Discart
Źródło: http://www.flickr.com
Możemy spotkać tych, którzy bardzo cenią sobie estetykę w kuchni. Dla nich poleca się gęsiarki emaliowane, ponieważ wewnętrzna warstwa spełnia nierzadko funkcję ozdobną. Są one dodatkowo dosyć lekkie. Emalia odgrywa rolę rezerwowego wzmocnienia dla naczynia. Gęsiarki emaliowane zaleca się dla alergików. Co ważne, gęsiarki emaliowane wolno myć w zmywarce. Podczas kupna emaliowanej gęsiarki konieczne jest, by uważać na to, czy aby jej ścianki są wystarczająco pogrubione. Właściwa grubość ścian zagwarantuje równomierne rozprzestrzenianie się ciepła w gęsiarce.

Jak wykazują przedstawione przykłady, warstwa zaścielająca naczynie jest znacząca. Należy trzymać w domu parę rodzajów naczyń do wypieków, po to by móc dobrać je do dań zgodnie z ich przeznaczeniem.